wtorek, 2 lipca 2013

Krówkowy wafelek

Dziś przepis na szybki i prosty deser, bardziej na chłodne niż gorące popołudnie. Wafelek przełożony masą i podgrzany nad gorącym napojem na pewno każdemu posmakuje. 


Składniki:
  • puszka gotowej masy krówkowej 
  • opakowanie wafelków lub podpłomyków
Wykonanie:

Wafelek smarujemy masą krówkową. Przykładamy drugi wafelek (można go też lekko posmarować masą aby dobrze się zlepiły) i delikatnie go dociskamy. 
Przygotowujemy gorący napój. Filiżankę przykrywamy wykonanym wafelkiem i pozostawiamy go na filiżance (u mnie szklance) kilka minut, aby masą się podgrzała i lekko rozpuściła. 

Smacznego :)




6 komentarzy:

Ervisha pisze...

Lepsze niż te ze sklepu :D

*D pisze...

Kiedyś był taki wafelek do kupienia, już nie pamiętam od jakiej firmy, ale dokładnie pamiętam, ze w reklamie uczyli, żeby go tak właśnie roztapiać nad szklanką gorącej herbaty lub kawy! :)
Masa krówkowa jest przesłodka :) Pycha!

muffinkowe niebo pisze...

masę krówkową mogę jeść w każdych ilościach, a potem płacz że brzuch rośnie :)

Anka Firanka pisze...

Tak był właśnie kiedyś do kupienia taki wafelek, wydaje mi się że z Princessy :)

Anka Firanka pisze...

No niestety tak to już z tą masą krówkową bywa :P

Milena pisze...

Uwielbiam takie wafelki :> Pamiętam właśnie, że był do kupienia i chyba nadal są, ale takie domowe o niebo lepsze ;)