Strony

poniedziałek, 29 lutego 2016

Ekspresowe krakersy z łososiem i sosem czosnkowym

Goście w drodze a ty nie masz pomysłu co podać na przystawkę? Moja propozycja to krakersy z łososiem i sosem czosnkowym. Wierzch możecie dowolnie udekorować koperkiem, szczypiorkiem czy pietruszką. Aby nie tracić czasu na obieranie, przeciskanie przez praskę czosnku do sosu, polecam skorzystać z Czosnku Proeco Polska. Jest bardzo intensywny i nawet niewielka jego ilość dodana do sosu, nada mu wspaniałego aromatu i intensywnego smaku. 

Więcej o produktach firmy Proeco Polska pisałam tutaj.

Składniki:
  • 1 opakowanie krakersów
  • 1/2 słoiczka Czosnku Proeco Polska
  • 100-150 g jogurtu greckiego 
  • 1-2 łyżki majonezu
  • opcjonalnie sól i pieprz 
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • do dekoracji natka pietruszki, koperek, szczypiorek
Wykonanie:
Jogurt grecki, majonez i czosnek przekładamy do miseczki i mieszamy. Na każdym krakersie układamy kawałek łososia, odrobinę sosu czosnkowego i dekorujemy tym co mamy pod ręką, koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem. W towarzystwie takiej przystawki możemy podać cytrynę pokrojoną w ósemki.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz