Goście w drodze a ty nie masz pomysłu co podać na przystawkę? Moja propozycja to krakersy z łososiem i sosem czosnkowym. Wierzch możecie dowolnie udekorować koperkiem, szczypiorkiem czy pietruszką. Aby nie tracić czasu na obieranie, przeciskanie przez praskę czosnku do sosu, polecam skorzystać z Czosnku Proeco Polska. Jest bardzo intensywny i nawet niewielka jego ilość dodana do sosu, nada mu wspaniałego aromatu i intensywnego smaku.
Więcej o produktach firmy Proeco Polska pisałam tutaj.
Składniki:Więcej o produktach firmy Proeco Polska pisałam tutaj.
- 1 opakowanie krakersów
- 1/2 słoiczka Czosnku Proeco Polska
- 100-150 g jogurtu greckiego
- 1-2 łyżki majonezu
- opcjonalnie sól i pieprz
- kilka plastrów wędzonego łososia
- do dekoracji natka pietruszki, koperek, szczypiorek
Jogurt grecki, majonez i czosnek przekładamy do miseczki i mieszamy. Na każdym krakersie układamy kawałek łososia, odrobinę sosu czosnkowego i dekorujemy tym co mamy pod ręką, koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem. W towarzystwie takiej przystawki możemy podać cytrynę pokrojoną w ósemki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz