Czy wasze kanapki już wam się przejadły ? Może warto przygotować coś zdrowego i bardzo sycącego ? Połączenie jajek i awokado będzie strzałem w 10! Pastę można podać z pieczywem lub w towarzystwie innych warzyw.
- 3 jajka
- 1 ząbek czosnku
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
Jajka gotujemy na twardo ze szczyptą soli. Obieramy ze skorupek, siekamy w kosteczkę, przekładamy do miski. Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kosteczkę. Awokado skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny. Połowę awokado przekładamy razem z czosnkiem do jajek, drugą połowę rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu z pieczywem.
Smacznego :)
Ciekawy pomysł na odczarowanie tradycyjnej pasty jajecznej :)
OdpowiedzUsuń