Strony

środa, 16 grudnia 2015

Surówka z selera z żurawiną i jabłkiem

Szukacie przepisu na ekspresową surówkę? Oto on! Surówkę przygotujecie w mniej niż 10 min! Smakuje wybornie i dostarcza organizmowi sporą dawkę witamin. Idealna na śniadanie, lunch czy lekką kolację.

Składniki (na 4 porcje):
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 jabłko
  • garść żurawiny suszonej
  • pieprz
  • odrobina soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka łyżek majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Selera odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Polewamy je sokiem z cytryny. Dodajemy mi sałatki żurawinę. Całość łączymy z majonezem, jogurtem i przyprawami. Sałatkę przekładamy do ładnej salaterki i wierzch dekorujemy dodatkową porcją żurawiny.

Smacznego :)  

Cała sałatka to ok. 366,45 kcal
B [g] 4,04
W [g] 58,79
T [g] 10,26
1 porcja to ok. 91 kcal
B [g] 1,01
W [g] 14,7
T [g] 2,56
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz