Strony

piątek, 17 marca 2023

Otrębowe babeczki z czekoladą

Jedne z moich ulubionych muffin <3 Ich wykonanie zajmuje tylko pare chwil. Dzieci również będą zachwycone, gdy na stole pojawią się te "czekoladowe" muffinki. 
 Zapraszam do kolejnego przepisu, który przygotowałam specjalnie dla Stowarzyszenia Świętokrzyskie Jagi :) 

Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki otrąb pszennych 
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 100 g masła rozpuszczonego
  • 1 łyżka miodu
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 tabliczka czekolady deserowej 
Wykonanie:
Do większej miski wrzucamy najpierw suche składniki, następnie dodajemy mokre. Całość mieszamy łyżką lub mikserem wedle uznania. 

Do silikonowych foremek nakładamy po 1-2 łyżki ciasta. Do środka wciskamy po 1-2 kostki czekolady. Wgłębienie po czekoladzie dopełniam lub równam ciastem. 

Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C i pieczemy do suchego patyczka przez ok. 20 minut. 

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz