Prawdopodobnie większość z Was uwielbia hamburgery! Dziś polecam szybkie hamburgery z gotową konfitura z czerwonej cebuli Proeco, która jest obłędnie pyszna :) Liście szpinaku możecie zastąpić świeżą rukolą lub sałatą lodową.
Takie hamburgery możecie podać w towarzystwie ziemniaczków i sosu z przepisu który znajdziecie tu.
Składniki: Takie hamburgery możecie podać w towarzystwie ziemniaczków i sosu z przepisu który znajdziecie tu.
- bułki hamburgerowe (z przepisu lub gotowe bułki pełnoziarniste/kajzerki)
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego*
- sól i pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta
- liście szpinak
- pomidor pokrojony w plastry
- ser w plastrach np. gouda
- musztarda Piripiri Proeco
- konfitura z czerwonej cebuli Proeco
Bułki na hamburgery możecie przygotować z przepisu, który już kiedyś pojawił się na blogu lub skorzystać z gotowych bułek. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną musztardy następnie dodajemy jajko i około 1-2 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Z mięsa formujemy płaskie i okrągłe kotleciki, które grillujemy. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą i układamy składniki w wybranej przez Was kolejności.
Smacznego :)
* Można użyć innego mięsą, np. z szynki lub mielonego mięsa z indyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz