wtorek, 22 listopada 2016

Hamburgery z konfiturą z czerwonej cebuli ze szpinakiem

Prawdopodobnie większość z Was uwielbia hamburgery! Dziś polecam szybkie hamburgery z gotową konfitura z czerwonej cebuli  Proeco, która jest obłędnie pyszna :) Liście szpinaku możecie zastąpić świeżą rukolą lub sałatą lodową. 
Takie hamburgery możecie podać w towarzystwie ziemniaczków i sosu z przepisu który znajdziecie tu.

 
Składniki:
Wykonanie:
Bułki na hamburgery możecie przygotować z przepisu, który już kiedyś pojawił się na blogu lub skorzystać z gotowych bułek. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną musztardy następnie dodajemy jajko i około 1-2 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Z mięsa formujemy płaskie i okrągłe kotleciki, które grillujemy. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą i układamy składniki w wybranej przez Was kolejności.


Smacznego :) 

* Można użyć innego mięsą, np. z szynki lub mielonego mięsa z indyka. 



 


Brak komentarzy: