Początki mojego pieczenia oczywiście nie były kolorowe i nie obyło się bez różnego rodzaju zakalców, spalonych na węgiel ciastek czy rozpływających się po blaszce bez. Nikt nie jest doskonały i każdy uczy się na błędach. Ja rękami i nogami mogę się pod tym podpisać! No ale trzeba było wziąć się w garść, siąść do przepisu jak nie do jednego, to do drugiego, poczytać, przestudiować, zacząć wszystko od początku i się nie poddawać.
Kiedyś spotkałam kolegę z liceum który zasugerował, że jeśli lubię piec to czemu nie założę swojego kulinarnego bloga. Sama nie wiedziałam czy to dobry pomysł, ale po napisaniu pracy inżynierskiej, zdecydowałam się i założyłam ten blog.
Moje potrawy przyrządzam głównie dla mojej rodziny i znajomych. Zawsze się pytam o ich opinie na temat przygotowanego dania. Gdy mówią że coś im w danej rzeczy nie pasuje, notuje sobie to i za kolejnym razem próbuje coś poprawić. Najczęściej piekę szarlotki i serniki, bo mój mąż je uwielbia. Najbardziej lubię przygotowywać kruche ciasta i ciastka, co widać oczywiście na blogu bo przepisów na nie jest najwięcej.
Ukończyłam dwa kierunki studiów na Politechnice Świętokrzyskiej, a w ubiegłym roku kurs programowania Java! Nie lubię marnować czasu, więc z każdego
dnia próbuję wycisnąć i dać z siebie jak najwięcej. Ponadto poza kuchnią lubię spędzać czas na świeżym powietrzu, podróżować, zwiedzać, poznawać nowe smaki i nowych ludzi.
Pozdrawiam :)
Nie
jestem zawodowym kucharzem, cukiernikiem, dlatego będę wdzięczna za
wszystkie rady i uwagi (również te krytyczne) dotyczące przepisów
zamieszczonych na blogu.
Pod zakładką Osiągnięcia znajdziesz nagrody i wyróżnienia
moich przepisów.
1 komentarz:
Dawno nie było takiego artykułu. Bardzo fajny wpis.
Prześlij komentarz