Szukacie przepisu na bardzo dobre gofry, a przy okazji na takie które nie zawierają glutenu? Polecam gofry z mąki ryżowej, są bezglutenowe, smakują wyśmienicie i są naprawdę bardzo sycące. Takie gofry możecie podać zarówno ze słodkimi dodatkami jak i z wytrawnymi.
Składniki (5 sztuk w zależności od gofrownicy):
- 75 g mąki ryżowej
- 90 ml mleka/mleka roślinnego/wody
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- 1/3 łyżeczki sody
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
2 komentarze:
Pyszne wyszły, dziękuję za super prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Pozdrawiam
Bardzo się cieszę że gofry smakowały ! :) Pozdrawiam :)
Prześlij komentarz