Lubie przygotowywać zdrowe, a zarazem smaczne potrawy.Dziś przepis dla amatorów różnego rodzaju smarowideł. Krem powstał na bazie kaszy jaglanej, mleczka kokosowego i banana. Taki krem śmiało możecie zajadać z pieczywem, naleśnikami czy z goframi :)
Składniki:
- 1/2 szkl. kaszy jaglanej
- 3/4 szkl. wody
- 1/3 szkl. mleka kokosowego
- 1 łyżka masła kokosowego
- 2 łyżki budyniu waniliowego
- 1/2 banana
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.
Smacznego :)
2 komentarze:
jeju, świetny pomysł!!!!
Zapraszam do mnie :)
wyjadłabym ze słoiczka,taki sam bez żadnych dodatków
Prześlij komentarz