Dziś szybka przekąska idealna do piw i nie tylko! Ciasteczka świetnie sprawdzą się w podróży, jako drugie śniadanie lub mała popołudniowa przekąska. W składzie ciasteczek znajdziecie smalczyk roślinny Smakowita Pajda o którym pisałam tu. Ciasteczka smakują fenomenalnie, a dodatkowym plusem jest to, że mogą spożywać je osoby które wykluczyły ze swojej diety mleko i jajka. Polecam!
Składniki:(ok. 30 sztuk)- 1/2 szkl. mąki pszennej
- 1/2 szkl. mąki żytniej pełnoziarnistej
- 80 g Smakowitej Pajdy z ziołami lub z cebulką i jabłkiem
- 1 duża łyżka ulubionych ziół
- szczypta proszku do pieczenia
- pieprz do smaku
- kilka łyżek wody
Wykonanie:
Wszystkie składniki zagniatamy dodając wodę łyżka po łyżce, do momentu aż ciasto będzie miało elastyczną konsystencje. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy radełkiem kwadraty. Każdy krakers nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Piekarnik nagrzewamy do temp 180 C. Krakersy pieczemy przez ok. 15 min lub do momentu, aż będą rumiane.
Smacznego :)
Wszystkie składniki zagniatamy dodając wodę łyżka po łyżce, do momentu aż ciasto będzie miało elastyczną konsystencje. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy radełkiem kwadraty. Każdy krakers nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Piekarnik nagrzewamy do temp 180 C. Krakersy pieczemy przez ok. 15 min lub do momentu, aż będą rumiane.
Smacznego :)
2 komentarze:
Wyglądają całkiem nieźle. Może wypróbuję :)
Oczywiście zachęcam do przetestowania :)
Prześlij komentarz