piątek, 4 grudnia 2015

Jaglany krem waniliowo-kokosowy (wege, bezglutenowy)

Lubie przygotowywać zdrowe, a zarazem smaczne potrawy.Dziś przepis dla amatorów różnego rodzaju smarowideł. Krem powstał na bazie kaszy jaglanej, mleczka kokosowego i banana. Taki krem śmiało możecie zajadać z pieczywem, naleśnikami czy z goframi :)

Składniki:
  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
  • 3/4 szkl. wody
  • 1/3 szkl. mleka kokosowego
  • 1 łyżka masła kokosowego
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 1/2 banana
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Do garnka wlać 1/2 szkl wody, mleko kokosowe, dodać kaszę i ugotować. Proszek budyniowy rozpuścić w 1/4 szkl. wody i dodać do gęstej kaszy i chwilę pogotować. Rondelek zdejmujemy z ognia dodajemy wiórki, masło kokosowe/olej kokosowy, a na końcu rozgniecionego banana. Całość można dodatkowo zmielić blenderem na gładko.

Smacznego :) 




Kuchnia wegetariańska i wegańska
Jesienne słodkości!

Prezenty na Mikołajki II
Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie

2 komentarze:

Maja Wierzbicka pisze...

jeju, świetny pomysł!!!!
Zapraszam do mnie :)

Ewa W pisze...

wyjadłabym ze słoiczka,taki sam bez żadnych dodatków