piątek, 10 marca 2017

Tropikalne miseczki musli

Znudziło Ci się musli zalane mlekiem ? Wypróbuj przepisu na tropikalne miseczki musli ! Miseczki musli to świetny sposób na szybkie śniadanie. Miseczki możemy przygotować wcześniej i przechowywać w pojemniku na ciastka. Ich wykonanie jest banalnie proste, a najdłużej zajmie ich pieczenie. Miseczki można wypełnić w domu dowolnymi składnikami i zjeść na śniadanie lub deser. Miseczki można również zabrać ze sobą do pracy lub szkoły, na miejscu dodać ulubione dodatki i rozkoszować się smakiem pysznego i zdrowego drugiego śniadania !

Składniki:

  • 2 banany
  • 4 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich, Crownfield
  • 1 szklanka Twoje Musli tropikalne, Crownfield 

Wykonanie:
Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem lub misksujemy za pomocą blendera. Do masy dodajemy miód i mieszamy. Następnie dodajemy płatki owsiane i musli. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 10 minut. Silikonowe foremki wypełniamy masą, formując miseczkę. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 25-30 minut.

Ostudzone miseczki wypełniamy dowolnymi składnikami. Polecam gęsty jogurt, serek,  ostygnięty budyń, a dekoracje wykonać z ulubionych owoców. W moim przypadku była to mandarynka, kiwi i odrobina truskawek z dżemu.


Smacznego :) 

  



2 komentarze:

Jak dbam o moje Włosy pisze...

Ale smacznie wygląda Twoje muesli z koszyczkami ;) Samo zdrowie ;) Ale mi smaku narobiłaś na takie pyszności ;) Pozdrawiam! ;)

Kuchnia MagdaLeny pisze...

Ale super pomysł! Pyszności :)