czwartek, 14 grudnia 2017

Sałatka z kaszą orkiszową, tuńczykiem, kukurydzą i ananasem

Dziś przepis na sałatkę bez gotowania z kaszą orkiszową półekspandowaną od Cenos. Taką kaszę wystarczy zalać gorącą wodą, a po 10 minutach cieszyć się jej wspaniałym smakiem. Jeśli jednak nie macie takiej kaszy, możecie ją zastąpić ryżem, drobnym makaronem lub selerem :) Polecam ;) 


Składniki:
  • 150 g kaszy orkiszowej półekspandowanej Cenos
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka kawałków tuńczyka np. w sosie własnym
  • 1 puszka ananasa
  • majonez
  • sól i pieprz
Wykonanie:
Kaszę orkiszową zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 10 min, następnie odcedzamy. Kukurydzę, tuńczyka i ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w mniejsze kawałki, tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Gdy kasza ostygnie, łączymy z nią pozostałe składniki. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na końcu łączymy z majonezem.

Smacznego :) 





Brak komentarzy: