niedziela, 6 grudnia 2015

Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe

Szukacie przepisu na bardzo dobre gofry, a przy okazji na takie które nie zawierają glutenu? Polecam gofry z mąki ryżowej, są bezglutenowe, smakują wyśmienicie i są naprawdę bardzo sycące. Takie gofry możecie podać zarówno ze słodkimi dodatkami jak i z wytrawnymi. 



Składniki (5 sztuk w zależności od gofrownicy):
  • 75 g mąki ryżowej
  • 90 ml mleka/mleka roślinnego/wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1 jajko
  • 1/3 łyżeczki sody
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego :) 

1 gofr to ok.96,72 kcal
B [g] 3,28
W [g] 12
T [g] 3,81






2 komentarze:

klaudia.kopa pisze...

Pyszne wyszły, dziękuję za super prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Pozdrawiam

Słodkie Niebo pisze...

Bardzo się cieszę że gofry smakowały ! :) Pozdrawiam :)