sobota, 12 marca 2016

Szybkie makowe babeczki dla zapracowanych, bezglutenowe

Święta już za moment, a Wy nie macie już siły na kuchenne zmagania z czasochłonnym makowcem? Jeśli chcecie przygotować coś świątecznego, a jednocześnie coś szybkiego polecam pyszne mini makowce w formie babeczek. Dodatkową zaletą tych muffinek jest to, że są one bezglutenowe! Produkty HELIO jako jedne z niewielu marek posiadają przekreślony kłos na swoich opakowaniach np. masy makowej! 

Więcej o produktach HELIO pisałam tutaj.

Składniki:
Dodatkowo:
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą do połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do silikonowych foremek na muffiny wypełniając je do 3/4 wysokości. Muffiny pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ostudzone muffinki polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami ziemnymi.

Smacznego :)

*Jeśli jednak nie macie w domu mąki ryżowej możecie ją zastąpić np.kaszą manną (wersja z glutenem).





Więcej ciekawych informacji i przepisów znajdziecie na 
stronie www.helio.pl 
lub na fanpage HELIO na facebooku.

5 komentarzy:

Kulinarna Maniusia pisze...

Wspaniałe babeczki, częstuje się :-)

Monica pisze...

Wyglądają bosko!
Pozdrawiam!

Slodkababeczkaks pisze...

Prezentują się wyśmienicie :)

Żyrcia pisze...

Wyglądaja wspaniale, czy zamiast masy orzechowej może być masa krówkowa o smaku orzechowym?:)

Słodkie Niebo pisze...

Tak zamiast masy orzechowej może być masa krówkowa lub masło orzechowe np. z kawałkami orzechów :)