Te zdrowe i pożywne ciasteczka będziecie mogli zjeść na podwieczorek lub rano zabrać ze sobą do pracy. Ciastka w swoim składzie zawierają otręby i kakao, a jak wiemy produkty te są źródłem wielu witamin i minerałów. Polecam zarówno małym jak i dużym łasuchom :)
Składniki:
- 1 szklanka otrębów
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1/3 szklanki mleka
- 50 ml jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli mleko, jogurt, jajko i olej. Suche składniki przesypujemy do mokrych i mieszamy łyżką. Masa musi być dość gęsta.
Do pieczenia ciastek można użyć specjalnej formy z wgłębieniami. Ja jednak takiej nie miałam i swoje ciastka upiekłam w foremkach od muffinek nakładając niewielką ilość ciasta do każdej.
Ciasteczka pieczemy około 20 - 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli mleko, jogurt, jajko i olej. Suche składniki przesypujemy do mokrych i mieszamy łyżką. Masa musi być dość gęsta.
Do pieczenia ciastek można użyć specjalnej formy z wgłębieniami. Ja jednak takiej nie miałam i swoje ciastka upiekłam w foremkach od muffinek nakładając niewielką ilość ciasta do każdej.
Ciasteczka pieczemy około 20 - 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz