sobota, 5 października 2013

Domowe Burgery - Zdrowe i Wegetariańskie

Domowe bułki do  hamburgerów, do tego sojowe kotlety, wybrane przez nas dodatki i domowe wegetariańskie burgery gotowe. Niby burger to bułka z kotletem, a jednak zrobił on furorę na całym świecie. Przepis na pyszne domowe bułki zamieściłam ostatnio i znajdziecie go tu. Polecam !!!

Składniki:
  • 4 lub więcej bułek do burgerów
  • 4 kotlety sojowe
  • Ogórek świeży/ kiszony/ konserwowy
  • Pomidor
  • Żółty ser
  • Sałata (u mnie bazylia :) )
  • Sos pomidorowy lub w ostatecznym wypadku keczup
  • Opcjonalnie wykałaczki lub patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (Ja moje przygotowałam w jajku i w mące kukurydzianej). Bułki przekrajamy na pół. Dolną część smarujemy sosem pomidorowym i w dowolnej kolejności kładziemy kotleta, ser, sałatę, pomidora, ogórka lub co kto lubi. Na końcu przykrywamy górną częścią bułki, opcjonalnie wbijamy patyczek i zdrowy hamburger gotowy :)

Smacznego :) 




3 komentarze:

marrrgott pisze...

Wyglądają apetycznie:-)

iwona pisze...

śliczne są :)

Jula G. pisze...

tylko szkoda, że bułeczki pszenne, ale poza tym pycha!