Domowe bułki do hamburgerów, do tego sojowe kotlety, wybrane przez nas dodatki i domowe wegetariańskie burgery gotowe. Niby burger to bułka z kotletem, a jednak zrobił on furorę na całym świecie. Przepis na pyszne domowe bułki zamieściłam ostatnio i znajdziecie go tu. Polecam !!!
- 4 lub więcej bułek do burgerów
- 4 kotlety sojowe
- Ogórek świeży/ kiszony/ konserwowy
- Pomidor
- Żółty ser
- Sałata (u mnie bazylia :) )
- Sos pomidorowy lub w ostatecznym wypadku keczup
- Opcjonalnie wykałaczki lub patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Kotlety sojowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (Ja moje przygotowałam w jajku i w mące kukurydzianej). Bułki przekrajamy na pół. Dolną część smarujemy sosem pomidorowym i w dowolnej kolejności kładziemy kotleta, ser, sałatę, pomidora, ogórka lub co kto lubi. Na końcu przykrywamy górną częścią bułki, opcjonalnie wbijamy patyczek i zdrowy hamburger gotowy :)
Smacznego :)
3 komentarze:
Wyglądają apetycznie:-)
śliczne są :)
tylko szkoda, że bułeczki pszenne, ale poza tym pycha!
Prześlij komentarz